Om mig

Marie Leander

Fotograf
Efter 15 år och fyra olika länder, Schweiz, Kina, USA och Tyskland var det dags att återvända till Sverige. Det blev tre år i Göteborg innan vi sommaren 2017 flyttade till skogen i Svarttjärn utanför Bengtsfors i Dalsland.
Jag har alltid tyckt om att dokumentera med kamerans hjälp. Men det är inte förrän de sista åren vi bodde utomlands som jag började fotografera mer seriöst. Nu är jag fast.
Jag gillar variation i mitt fotograferande. Ena dagen kan jag ligga och krypa på magen och fotografera blommor, eller stå mitt i en bäck och fotografera rinnande vatten och nästa dag kan jag befinna mig inne i en Roller Derby oval för att föreviga denna häftiga sport.
Mitt fotointresse har också tagit mig ut på många intressanta resor. Bland annat har jag gjort två resor till Alaskas vildmark för att fotografera björnar, två resor till Afrika, en resa till Svalbard och en resa till Argentina. Näst på tur står en resa till Tanzania med Mattias Klum som fotografisk ledare och 2019 bär det av till de ryska björnarna i Kamchatka.
Jag fotograferar också Camp Dalslands event. Vilket innebär Dalsland Kanotmaraton, Dalsland X-trail, Dalsland X-Country och Dalsland Swimrun. Ni kan läsa om dessa evenemang på Camp Dalslands hemsida.
Jag har också en liten printverksamhet där jag printar både egna och andras bilder på beställning.